Генератор на шум за защита от подслушване

Ползи:
Експресна доставка за 1 работен ден.
Проверка на пратката.
14 дни право на връщане.
Код:  MNG-06
Имаш затруднения?
Свържи се с нас

1.267,20 лв.

В наличност

Бърза поръчка за 10 секунди

С изпращането на заявката се съгласявате с общите условия на сайта.

Описание

Генератор на шум за защита от подслушване MNG-06 е българско устройство, което има за задача да противодейства на техниките за шпионаж. Поради тази причина намира приложение по време на лични или професионални разговори, срещи и събития. Допълнително, устройството е спомагателен инструмент при претърсване на дадено помещение за поставени скрити записващи рекордери.

Изработен е да възпроизвежда общо 4 различни вида шум, като така може да обхване всички честоти на човешкия глас. Два от тях се използват за ограничаване на опитите за тайно записване, посредством подслушване чрез телефон, аудио рекордери, диктофони, GSM подслушватели или други джаджи.

Другите два служат като средство за активиране на подслушвателна техника, независимо дали е на запис или предава в реално време. Възпроизвеждат звуци в широк честотен диапазон и така активират гласовите им микрофони. Това от своя страна прави по-лесно претърсването на помещението със специализиран детектор за контрашпионаж.

Генератор на шум за защита от подслушване – Принцип на работа

Налични са общо четири режима на работа. Те възпроизвеждат различен по вид шум, който е чуваем за околните. Степента на силата на шума може да бъде регулирана. Предвидените нива са от 1 до 7, като колкото по-висока е стойността, толкова по-голяма защита предоставя техниката. При пускането на генератора на шум в действие е важно участващите в разговора да не го надвикват.

Първият метод на работа е генериране на бял шум. Тук има опция за избор между два типа, като има възможност да се регулира степента на чуваемост. Методът е особено подходящ за употреба по време на срещи, защото белият шум не позволява на микрофона да прехване човешкия говор и успява до покрие всички честоти на човешкия глас. Това означава, че върху направените записи ще се чува само фоновия шум, без човешката реч.

Вторият режим представлява едновременен разговор между десетки хиляди хора. Отново са налични два вида речеподобни шума. Този режим подвежда подслушвателните устройства, като не им позволяват да активират филтри, който да регулират и отстранят страничните шумове в средата. Поради тази причина е практически невъзможно да се отдели речта на преките участници. Допълнително може да се направи и оценка на проходимостта на звука през различни прегради и защити.

Третият режим се изразява в рязък ритмичен звук с различни октави. Налице са два вида шум, наречени още метроном. Това означава, че се отмерват на равномерни тактове. Основната им задача е да задействат поставените микрофони, които реагират на звукова активация и също така отново спомагат за направата на оценка на пробивността на звука през прегради и защити.

Последният режим е ритмичен звук с различни честоти. Използва се още като режим на октавата. Различава се от предходния по това че създава звуци в много широк честотен диапазон. Използва се основно за задействане на гласовите аудио рекордери и анализ на пробивността на звука.

MNG-06 се захранва от 9V батерия, която може да бъде презаредждаема или еднократна. При поставянето на сменяема с един пълен заряд, устройството има възможност да влезе в режим на работа на максимална мощност до 4 часа и до 8 на минимална мощност.

При поставянето на презареждаема има възможност да се свърже към външно захранване на 12 волта. Съответно в изключено положение батерията ще запълни капацитета си до 16 часа. При включен генератор, ще има възможност да остане активен без ограничение във времето.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 • Произход: България
 • Видове шум: 4 вида (бял шум, речеподобен, метроном и ритмичен звук)
 • Степени на шума: регулируемо (от 1 до 7)
 • Мощност: 350 mW
 • Високоговорител: 64 ома, 500 mW
 • Консумация при макс. ниво на шум: до 35 mA
 • Външно захранване: 12 V
 • Батерия: 9V (еднократна или презареждаема)
 • Време за презареждане на акумулаторна батерия 9V: около 16 ч
 • Издръжливост: до 4 ч при ниво 7; до 8 ч при ниво 1
 • Индикация за ниско ниво на батерия: под 7.3V
 • Размери: 12.3 х 8.8 х 2.9 см
 • Тегло: 184 гр (с батерия)

Съдържание на комплекта

 • 1 х Генератор на шум за защита от подслушване
 • 1 х Захранващ кабел
 • 1 х Инструкция за употреба на български език

Гаранция: 2 години