Увеличителна лупа с мерителна скала, бяла и UV светлина MeasureLope Carson

Ползи:
Експресна доставка за 1 работен ден.
Проверка на пратката.
14 дни право на връщане.
Код:  CP-45
Имаш затруднения?
Свържи се с нас

105,60 лв.

В наличност

Бърза поръчка за 10 секунди

С изпращането на заявката се съгласявате с общите условия на сайта.

Описание

Увеличителна лупа с мерителна скала MeasureLope CP-45 е дело на американския бранд Carson. Характерното за тях е, че създават оптични уреди, които съчетават в себе си компактност, висококачествена изработка и добра цена. Поради тази причина моделът ще впечатли и най-взискателните потребители.

Уредът се отличава с предвиденото мощно приближение, което е от 11.5 пъти. Налице са и две основни функции. Първата е LED светлина, която дава много чиста картина, а втората е UV светлина, при която може да виждат скритите елементи в наблюдавания обект. Чрез вградената му скала за измерване може де се проверят размерите и съответно да се разбере дали проверяваният обект е правилно изработен, истински или фалшив.

За да работи устройство е необходимо да се поставят 3 броя батерии, които са от тип ААА. Те се закупуват отделно и при изчерпане на заряда се заменят с нови. По този начин ще може да се използва абсолютно навсякъде и по всяко време.

Увеличителната лупа предоставя фини измервания и детайлно изследване на наблюдавания обект. От своя страна измервателната скала мери хоризонтално и вертикално в инчове и милиметри. Максималната дължина е от 2 см, със стъпка през 0.5мм.

Широко приложение в производството

Използва се за контрол на качеството и инспектиране на предмети, като стъпката на винт или дребни детайли непроследими с човешко око.

В електрониката могат да се проверят платките за дефекти при запояване, както и замърсявания. Могат да се проследят проводящите линии и да се видят дори най- дребните елементи върху всяка една платка.

В текстилната промишленост можем да преброим нишките на тъканите, да ги проследим и да прегледаме шевовете за правилното им изпълнение при ушиването на различни продукти.

Уредът е идеален за гледане на монети, печати, фотонегативи, микроскопски проби и др. Използвайки ултравиолетовата светлина, може да намерим скритите изображения на валута, знаци за автентичност на книжа, картини и други ценности, специалното мастило става видимо и по този начин ще може да се установи истинността им.

Конструкцията на MeasureLoupe е устойчива на продължителна употреба. Дизайнът е изчистен и максимално удобен, като дръжката позволява стабилно захващане с една ръка. Има възможност по време на изследване да се стабилизира устройството върху равна повърхност, посредством допълнителна стойка, която е позиционирана в основата.

Комплектът включва калъф за съхранение, който предпазва от наранявания, счупване при падане или натиск. Калъфът може да се закачи на колан или удобно за нас място посредством пластмасовата кука пришита към него.

Технически характеристики

 • Увеличение: 11.5х
 • Диаметър на лещата: 25.4 мм (1 инч)
 • Захранване: 3 броя ААА батерии (закупуват се отделно)
 • Мерителна скала в инчове и мм
 • Светлина: LED / UV
 • Цвят: черен
 • Размери: 14 х 5.8 х 5.1 см
 • Тегло: 99.2 гр

Съдържание на комплекта

 • 1 х Увеличителна лупа
 • 1 х Твърд калъф за пренос и съхранение
 • 1 х Инструкция за употреба

Гаранция: 2 години