Микроскоп с щипка за телефон Carson MicroFlip

Ползи:
Експресна доставка за 1 работен ден.
Проверка на пратката.
14 дни право на връщане.
Код:  MP-250
Имаш затруднения?
Свържи се с нас

54,00 лв.

Налично за предварителни продажби

Предварителна поръчка

Тази поръчка Ви дава възможност да запазите продукта и да го получите, когато отново е наличен. С изпращането на поръчката се съгласявате с общите условия на сайта.

Описание

Микроскоп MicroFlip е дело на американския бранд Carson. Компанията се характеризира с начина на изработване на продуктите си, като успява да съчетава отлични компоненти събрани в малки размери.

Моделът MP-250 е точно такъв продукт. Въпреки компактните си размери, той осигурява силно увеличение на обектите от 100 до 250 пъти. По този начин ще може да изследвате до най-малка подробност различна по вид материя.

Заедно с устройството получавате основа за пробни слайдове, като на нея може да разгледате микроорганизми. Също така е налице и специална щипка, с която може да свържете уреда с мобилен апарат. По този начин ще може да се възползвате от екрана на телефона, едновременно с това ще успявате да създавате видеа и снимки на обектите под обектива.

Микроскоп с голямо увеличение

MicroFlip разполага с много силна увеличителна мощ. Той приближава обектите от 100 до 250 пъти. Настройката на желаните параметри се извършва много бързо и лесно. За целта в горната част на конструкцията е разположен бутон, с едно негово плъзгане може да увеличите образа.

Фокусирането и избистрянето на картината се извършва с въртелив барабан. Той е разположен в долната част на конструкцията. И двете манипулации може да се извършват с една ръка и без да е нужно отместване на погледа.

Налични са два начина за изследване. Първият начин се характеризира с поставянето на обекта директно под обектива и използването на бяла LED светлина. Вторият начин е като се използва подвижната основа за слайдове. Този вариант се препоръчва, когато наблюдавате много малки живи и неживи организми.

В зависимост от избрания вариант са предвидени два източника на вградена LED светлина. Благодарение на това се получава пълноценно наблюдение, защото при директно наблюдение под обектива се използва предната светлина, а при манипулация със слайдовете се използва само долната.

Микроскоп с адаптер за свързване към телефон и вградена UV светлина

Адаптерът, с който може да свържете MP-250 към телефон, несъмнено е един много голям плюс. Той фиксира стабилно камерата на телефона, към окуляра на микроскопа. По този начин ще може да се възползвате и от функциите, които предлага телефонът. Съответно ще може и да запечатвате снимков и видеоматериал на наблюдаваните обекти Това автоматично превръща модела в отличен способ за изследователски проучвания в училище, университети, лаборатории и други учреждения.

Друго предимство е наличието на ултравиолетова светлина. По този начин преобразувате оптичния уред в UV детектор за проверка на пари, книжа, документи, минерали, бижута и други. Захранването на ултравиолетова светлина, както и тази на бялата, се осъществява посредством батерии тип AA, които след изчерпването на заряда се заменят с нови такива.

Сдобивайки се с микроскоп MicroFlip MP-250, несъмнено ще успявате да изследвате всяка една материя. Поради компактните си размери, той е подходящ за употреба както от възрастни, така и от деца. Ще може лесно да бъде пренасян в джоб, раница или чанта, като така да бъде на разположение винаги когато потрябва.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСтИКИ

 • Увеличение: 100 – 250х
 • Вградена бяла LED светлина
 • Вградена UV светлина
 • Вградена подвижна база за проби
 • Ръчно фокусиране
 • Захранване: 1 х АА батерия 1.5 V (купува се отделно)
 • Щипка за свързване с телефон
 • Цвят: сиво и черно
 • Размери: 10.9 х 6.1 х 3.2 см
 • Тегло: 73.7 гр

КОМПЛЕКТЪТ СЪДЪРЖА

 • 1 х Джобен микроскоп с LED и UV светлина
 • 1 х Подвижна база за проби
 • 1 х Щипка за мобилен телефон
 • 1 х Стъкълце с покритие за проби
 • 1 х Връв за ръката
 • 1 х Инструкция за употреба на български език

Гаранция: 2 години